I Denne Artikkelen:

Dette gamle gårdshuset består av et oppholdsrom med etasje, en låve og et skur, plassert uutnyttede mengder. En treforlengelse på to nivåer er fullført, mens loftet og låven er omgjort. Dette arbeidet har doblet boarealet uten å endre de opprinnelige planene...

Renovering av en gård

Når eierne bestemmer seg for å rehabilitere dette gamle familiens hjem, som ligger i en liten by i Yonne, er det å gjøre det mer komfortabelt og funksjonelt. Opprinnelig inneholdt det et oppholdsrom utvidet med et skur med tilgang til første etasje, og en stor låve.

For å renovere bygningen bygget langs elven, samtidig som de beholder miljøet, velger de å ringe på en arkitekt. Prosjektet foreslått av Mathieu Debray er i overensstemmelse med forventningene sine, med en detalj: foreldet, skal skjulet bli revet og erstattet av en trerammeforlengelse som tar nøyaktig form og opprinnelsesvolum. En løsning som umiddelbart forfører eierne.
Dette utvidelsesarbeidet suppleres med renovering og interiørrekonstruksjon av huset, hvis område øker fra 145 til 292 m², til en total kostnad på 228 000 € eksklusive skatter. I tilknytning til den opprinnelige stuen er den nye forlengelsen som erstatter det gamle skjulet dekket med en trebekledning; et valg som reduserer tykkelsen på veggene (22 cm totalt). Veggene drar nytte av forsterket isolasjon (mineralullskombiner med isolerende dyder av tre).

Plan for dette prosjektet

plan for gården å renovere

Gård å renovere

  • Bygningen okkuperer hele bredden av landet.
  • Bortsett fra skuret, som hadde tetningsproblemer og noen sprekker, var fasaden og taket i god stand.

Kjøkken med mesanin

Kjøkken i forlengelsen

  • Forlengelsen huser et stort kjøkken på 32 m², som også kan nås fra utsiden av gårdsplassen eller hagen.
  • Over kjøkkenet ble det opprettet et mesanin for å imøtekomme et kontor - tilgjengelig fra foreldrenes suite (1. etasje).
  • Gulvet støttes av en bjelke og et smalt trekktak, som gjør det mulig å frigjøre kjøkkenet i alle stolper.

  • Sideåpninger, prioritet til naturlig lys!
  • Utvidelsen har mange dører og vinduer, også i tre, utstyrt med doble vinduer: en glidebane (215 x 180 cm) og en glassdør åpner ut mot terrassen, to skyvevinduer åpne på dammen og en på baksiden er det en stor fast glassramme og en glassdør som gir tilgang til gårdsplassen.
  • Ovenpå er belysningen gitt av to patio dører sikret med rekkverk.

  • Alle volumer er omfordelt.
  • Inngangen til huset som opprinnelig var i stuen er i dag ved den gamle døren til låven (vest) forstørret og erstattet av et stort karnappvindu.
  • På dette stedet er første etasje av den gamle låven omgjort til en stor inngangsparti og et lagringsområde som distribuerer et gjesterom og bad med direkte tilgang til terrassen, W.-C., kjele rom, og huser en trapp som fører til gulvet.

Opprette et nivå

  • Første etasje eksisterte bare i beboelig del av våningshuset, det ble utvidet ved å skape et nivå i den gamle låven.
  • For å oppnå gulv hviler på Douglas furu bjelker, a lettvektsklær ble strømmet over hele overflaten og deretter dekket med solid eikegulv.
  • Denne nye delen er vert for et dusjrom og et bad.
  • Gulvet består av totalt tre soverom, inkludert en stor master suite utvidet av et kontor i mellometasjen opprettet i forlengelsen.
  • Denne etasjen er ferdig med tre andre soverom og et bad på loftet.
  • Huset har nå totalt syv soverom.

To typer oppvarming

  • De tekniske nettverkene har også blitt endret.
  • I soverommene og stuen er oppvarming delvis til stede ved varmtvannsbeholdere, mens inngangen og forlengelsen er utstyrt med et gulvvarme med lav temperatur.
  • Hele varmesystemet drives av en 30 kW aggregat kjele som også produserer varmtvann.

Koble huset til kloakknettverket

  • Huset hadde ikke forbindelse til kloakkanlegget.
  • Sumpsystemet har derfor blitt erstattet av en løsning som er mer i tråd med gjeldende regelverk: En aktivert slamrensingsmikrostasjon, som opererer på prinsippet om langvarig lufting.
  • Den består av to bassenger som er med i samme "tank": et luftingsbasseng og en klargjøringsmiddel.
  • Spredningsnettverket implementeres når tankene er begravet.

Lag åpninger i gavlveggen

  • Åpninger har blitt opprettet i gavlveggen der forlengelsen støttes.

Tømmerrammeaggregat

  • I Douglas clapboard kontrasterer treforlengelsen med den opprinnelige bygningen forbedret med okkerkalk og en lys rød maling.
  • Harmoni med miljøet er bevart.

Oppbygg skuret

  • Det gamle skuret ble revet og gjenoppbygget i tre på samme sted.
  • Den nye strukturen er lent mot fasaden og lener seg på veggen som grenser til strømmen.
  • Et stort kjøkken er omgjort i første etasje og et kontor ligger på andre etasje designet mezzanine.

Gateway for å få tilgang til veien

  • En gangbro gir tilgang til veien utover bekken.
  • Plottet er avgrenset på dette punktet av et lakkert metallplater.

Douglas portico

  • En Douglas "portico" ble opprettet vinkelrett på forlengelsen.
  • Den trekker terrassen fra utsikten og vil tillate installasjon av en velum å beskytte den fra solen.

Renovert gårdshus salong

  • Stuen er det eneste rommet som ikke har gjennomgått noen endring av destinasjon når huset ble utvidet.
  • Bare innlegget som støttet strålen ble flyttet til åpningene til ledig plass.

Kjøkken i treforlengelsen

  • Ligger i treforlengelsen, har kjøkkenet hele volumet og har mange åpninger.

Kjøkken med tremøbler

  • Varm og moderne, kombinerer kjøkkenet tre møbler og Burgund stein gulv, installert på et lavtemperatur oppvarming gulv.

Foreldre suite

  • Stort og moderne, har foreldresuiten (på gulvet) et bad helt åpent.

Frittstående badekar

  • Ved å legge til et designnotat er det frittstående badekar utstyrt med gulvstående kraner.

Rom i første etasje

  • Mens første etasje soverommet har okkervegger som gir et inntrykk av poesi og gammeldags sjarm til innredningen.

5 trinn for trinn å oppdage

  • Renovate en fasade: maling og plastbelegg
  • Velg og bruk innvendig maling
  • Forbered deg før maling: feilfri overflater
  • Reparasjon av taket av en liten forlengelse
  • Installer en nedgravet regnvannsamler


Video Instruksjoner: