I Denne Artikkelen:

Større åpninger for å få naturlig lys mens du respekterer det bygget, var dette leserne våre leter etter. Et komplekst arbeid som kombinerer størrelsen på stein og murverk.

Restaurering av et reléhus i Périgord

Det er i Dordogne at Manon Doucet fant huset til sine drømmer, en tidligere coaching inn "hvor alt skulle gjøres". Assistert av sin følgesvenn og hennes familie forplikter hun seg til å renovere det med et krav: å respektere Perigord arkitektur. På innsiden planlegger leseren en moderne layout som involverer mer naturlig lys. Det forplikter seg derfor store arbeider å åpne og utvide buktene: "Vi åpnet den sørvendte fasaden for å lette oppearealet, og vi planla også et tyrøye på en av gavlene.". Og respekt for arven forplikter seg, "Det var ingen tvil om å installere uforholdsmessige skyvevinduer, noe som ville ha forvrengt bygningen. Vi valgte å remake identisk med steinomgivelser og briketter", inkludert spissen av inngangsdøren dekorert med utskårne armer.

En relé stasjon Perigord renovert: coaching

Huset i sin egen juice, omgitt av en vegetasjon forlatt.

En relé stasjon Perigord renovert: relé

På grunn av arbeidet som er gjort inne, må åpningen av inngangsdøren forbedres.

En relé stasjon Perigord renovert: perigord

På døren på døren omgir to hjul en skodde: "Det er disse våpenskjoldene som fikk oss til å forstå at vi hadde kjøpt en tidligere coaching inn."

"Jeg er forelsket i gamle steiner, og med min venn kom vi over denne gamle coaching inn og ble forelsket i det."

En relé stasjon Perigord renovert: perigord

Arbeidet starter med en ordentlig rengjøring av omgivelsene. Da demonterer leserne våre gamle snekkerarbeid.

En relé stasjon Perigord renovert: perigord

Delikat trinn, riving: "Vi laget et hull i veggen over åpningen for å passere shoring planker, og så legger vi rekvisitter på hver side for å støtte rammen." Innvendig er dørpanelene foret med betongblokker "for å styrke åpningens dybde".

"Jeg jobber i byggebransjen som metrotaler, og har hatt nytte av erfaringene og rådene til mine medarbeidere, og har lest mye og forsket på Internett for å forsikre meg om at jeg ikke er feil."

En relé stasjon Perigord renovert: døren

For hver bukt begynner montering av kuttsteinene med en justering av støttestykket. Sistnevnte er plassert på et nivå bastard mortar perfekt nivå.

En relé stasjon Perigord renovert: perigord

Legging av steiner krever mye håndtering og oppfinnsomhet for å opprettholde dem før de forsegles. En heis, støttet av planker, ble installert for å legge til rette for installasjonen av lintel på jambs.

En relé stasjon Perigord renovert: perigord

Granittstammen av den gamle døren blir revet, boret og skrapt, for å konsolidere forankringen og å sikre dem til murmurene, monterte de seg igjen i stein.

En trinnvis renovering

Når du tar tak i denne typen arbeid, er risikoen for å demontere mer enn forventet: "Vi begynner å rive og vi innser at det ikke er i veldig god stand." Vi fjerner det som må falle, noe som selvsagt innebærer gjenoppbyggingsarbeid: "Jeg hadde aldri gjort murverk, men det skremte meg ikke." For å bevare husets stempel, bestemmer leserne oss også for å gjøre de gammeldags entourages ved hjelp av klippe steiner: "For inngangen, brukte vi igjen de steinene vi hadde demontert, men for vinduene kjøpte vi steinene i steinbrudd, vi fant ikke en god størrelse." Prosjektet utelukker ikke utvinningen, for eksempel for å oppnå brystkroppene til tyrens øye. Sistnevnte er bygget i kunstverket ved hjelp av en mal laget av tre. Arbeid som har vart et og et halvt år. Alle med metode: "Vi startet arbeidet i det andre vinduet og døren når det første vinduet var ferdig for ikke å svekke fasaden til huset."

En relé stasjon Perigord renovert: coaching

Når det gjelder åpningene i fronten, støttes det av oksens øyne i sin høye del. Utsikten ble bricked med gjenvinning briketter.

En relé stasjon Perigord renovert: coaching

Den forbedrede inngangen har gjenvunnet sin cachet. Lintel, som den av windows, er forsterket og doblet: tre inni, granitt på utsiden.

En relé stasjon Perigord renovert: coaching

Samarbeid for å bygge malen. Det er laget til dimensjonene av åpningen av øye-av-biff fra et sponplater: konturen av sirkelen må være perfekt.

En relé stasjon Perigord renovert: coaching

Integrert i husets vestlige gavl bringer blekkspruten på en estetisk måte naturlig lys inne på loftet.


Video Instruksjoner: