I Denne Artikkelen:

Opprettelsen av en utvidelse til den moderne arkitekturen på to nivåer fordoblet nesten oppholdsrommet til dette møllehuset. Et vellykket bryllup som gjør eiers lykke!

Habitatstudiet av en skulptør

Skulptør, eieren ønsket å nyte et større verksted i huset hans på en tomt på over 900 m² i Bures-sur-Yvette, i hjertet av Chevreuse-dalen (Essonne). Det opprinnelige prosjektet ga bare til oppretting av en uthus forbeholdt sin kunstneriske aktivitet. Men veldig raskt utviklet det seg mot en mer global transformasjon: "Til slutt gir forlengelsen mulighet til å huse verkstedet mitt mens man får 70 m² ekstra boligareal"forklarer han.

En komfortabel og funksjonell forlengelse

På slutten av et prosjekt som varet atten måneder, doblet området av huset nesten (i alt mer enn 200 m²) til en kostnad på rundt 200 000 €. Den nye konstruksjonen er på to nivåer (inkludert et verksted på 50 m2 i bakken hage) laget over eksisterende kjeller. En stor stue-spisestue og et vannrom gjøres ovenpå. Denne stuen inkluderer en glidende partisjon som tjener som en separasjon for å gi et soveområde. "Jeg visste eieren og baserte vårt samarbeid på utvekslingensier Bruno Vialle, arkitekt av prosjektet. NVi ble raskt enige om arkitektonisk stil og byggematerialer."

Planløsning

Forlengelseskart

Betong-, glass- og treverk for innramming

Valget falt på en subtil blanding av betong, glass og tre som spiller kontraster og blander seg med den eksisterende mursteinrammen. Strukturen på verkstedet, gulvets gulv og de to støttesøylene er laget av betong.
Formål: Å skape et rom uten hindring og takhøyde på 4 m. Spesifikasjonene krever a naturlig lys, fasaden var helt glasert.
Med aluminiumprofiler med termisk pause strekker doble vinduer midt på høyden på vestsiden. Det øvre nivået tilsvarer første etasje av huset på gatesiden. Treverkrammen er kledd i rød ceder, hvis kniver har blitt tonet for å harmonisere med de opprinnelige steinene.

En smart arkitektur

Særligheten i gulvet, den er bygget i cantilever (2 m i fasaden og mindre enn 1 m på en av sidene). Estetisk og moderne, gjør denne konstruksjonen muligheten til å forstørre boarealet og beskytte både terrassen og verkstedet i første etasje som frykter direkte sollys, som spiller forteltet.
En del av taket har forvandlet til en fin takterrasse med trebånd. Den er tilgjengelig av det gamle buevinduet, som ligger på gulvet i den eksisterende bygningen. Fullstendig arkivert, har baugvinduet blitt erstattet av et ekstra rom på 12 m2. Med utsikt over gaten er glassfasaden og trebekledningen identisk med forlengelsen.
Fra første etasje til øverste etasje er alle rommene tilgjengelige med en vakker eiketrapp. Ved siden av den gamle mursteinens yttervegg, som igjen, er den opplyst av et takvindu på takterrassen. Til slutt endret eieren et hus uten å flytte!

masseflytting

  • Jordarbeid med 1,50 m dybde tillatt å oppnå en takhøyde på 4 m i verkstedet.

Skulpturverksted

  • Skulpturstudiet er designet som en stor, lett plattform, og har utsikt over hagen, oppgradert med jordens bjelke.

Glass forlengelse og tre lekter

  • Forlengelsen i glass og trebekledning verter i første etasje verkstedet av skulptøren toppet med et stort boareal.

Rom åpent på terrassen

  • Usynelig fra hagen, har det tidligere baugvinduet blitt til et rom som vender ut mot en terrasse.

Glasert fasade

  • I nord bringer glassfasaden på to nivåer naturlig lys inn i verkstedet og stuen.
  • Settet er utstyrt med motoriserte skodder.

Carrier innlegg

  • De bærende kolonnene er plassert på sidene av betongkonstruksjonen for å frigjøre plass på det nye verkstedet.

Oppvarming i huset

  • I verkstedet, tilpassede varmtvann radiatorer (Hudevad) gir strålende takvarme.
  • Fortsatt lite kjent i Frankrike, men vanlig i Norden, garanterer denne prosessen en homogen varme og frigjør gulv og vegger i rommet.

Trapp av forlengelsen

  • Med utsikt over et glasstak er eiketrappen utstyrt med et rekkverk av stål og laminert glass og en tre rampe.
  • Det serverer alle etasjer i huset.

Skyvepartisjon

  • Fullstendig integrert i innredningen, gir en glidende partisjon et ekstra rom i stuen.
  • Dette er et panel i middels eikfiner (2,5 x 3 m), suspendert fra en skinne skjult i det falske taket og styrt av hjul festet til bunnen av veggen.

Terrasse av forlengelsen

  • Det gamle buevinduet er omgjort til et soverom.
  • Den åpner mot en eksotisk takterrasse med fantastisk utsikt over skogen.

5 trinn for trinn å oppdage

  • Ravage: rengjør støtter
  • Fasade: reparer en sprekk og legg inn en kabel
  • Mål og dimensjoner: beregning for trapp
  • Monter et spiraltrappsett
  • Gjenopprett vanntettheten på en takterrasse


Video Instruksjoner: